Fråga till er:

Jag har en fråga till er : 
 
Är det någon som har ridit för Sonny Elfvin någon gång? 
Behöver ju en till tränare då Johan kommer allt för sällan. Har fått möjligheten att träna för denna Sonny, men har ingen aning om hur han är? Tränare för Talang skåne, dressyrdomare osv. 
JA de kanske blir riktigt bra! Man måste ju våga prova :)
 
 
Usch vad de gör ont att titta på honom ..♥
 
 

Onsdag

Och hästarna vilar idag. Inte planerat, men jag hade missat att de var bokat hela kvällen i ridhuset och mina hästar har inte snösulor. Jaja sånt är livet. 
 
Igår var Willy och jag oense om vem som bestämde. Han testar allt han kan för att komma undan lite. 
Jag har ju knappt ridit honom i tre månader, så det är klart han måste testa. 
Men efter ett tag så förstod han nog att, även om jag är liten så är jag lika ettrig som en pissmyra :D 
 
Vi fick till en riktigt bra passagekänsla, och kunde göra väldigt bra övergångar mellan passage-trav-passage osv. Han sänkte nacken i stället för att trycka upp den som han gärna vill. Där slutar dock de som var bra under passet. 
 
Jag är lite för ivrig. Jag vill kunna allt, direkt. Jag vill att de ska fungera, nu! Inte om ett år, utan helst igår. 
Ungrfär så tänker jag. Fel, Fel, Fel! Det kommer ta tid. 
 
Jag har köpt en läromästare, en häst som kan, för att jag ska lära mig. Tro på tusan att jag inte kan allt direkt. 
Jag blir lite lätt trött på mig själv :) 
 
 

Animo

Dom som känner mig vet att jag är otroligt svag för Animo ridbyxor. Jag äger två stycken, ett par vita Limited Edition med bling överallt, och sedan ett par Animo Nitro(?) som är röda. 
 
Nu kommer Animo ruinera mig än en gång med dessa godingar: 
 
 
 
 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ni hittar vårans nyheter på Charlies.nu

Svar på Fråga

Fick ju en fråga vad som hände med Darini, och ja, han är värd ett eget inlägg, men inte nu. 
Jag fixar helt enkelt inte att beskriva våran korta resa tillsammans än. Jag klarar inte ens att tänka på honom utan
att tårarna rinner. Han kommer för alltid vara min nummer 1 och efter första träningen med Willy grät jag ju och önskade Darini tillbaka. Känns dumt arr säga att jag "Tvingades" att köpa en ny häst, speciellt när jag faktiskt redan har en till. Men på någotvis kände jag mig långt ifrån klar med tävlandet, och Faran är ju ingen tävlingshäst. För att utvecklas och komma vidare var jag tvungen att ha en ny, och eftersom Darini varit sjuk så länge så hade jag redan början spana lite. Willy var räddningen, och han har egentligen en orättvis uppgift, att försöka fylla tomrummet efter Darini. 
 
Med Willy kommer jag komma längre, han rör sig bättre, han är yngre och han gör allt till Grand Prix, men Darini hade så mycket mer endå. För mig är Darini kärlek, och Willy är vänskap. 
 
 
 
Livet är orättvist! 
 

Svar på Fråga

Johanna E skriver:
 
 Hej, är det Wild Willy som tidigare reds av Carl Hedin? Jag har följt den hästen under ett par år, det är verkligen en underbar häst. Jag glömmer aldrig när jag såg Carl rida honom på Borås Ridhus och fullkomligt lekte igenom alla Grand Prix-rörelser. Grattis till en ljuvlig häst och lycka till!
 
Svar: Ja, Det är den Wild Willy som reds av Carl Hedin. Vad roligt att höra! Du får komma och kika på honom igen på borås meeting i Maj. Dock inte lika lekande lätt som med Carl, med på väg hoppas jag :D 
 
 
 
Det är sådana här kommentarer som gör att det känns som jag valt rätt häst. Det finns ju både för och nackdelar med att köpa en häst som har setts mycket ute i de högre klasserna och är igenkänd av folk. 
På båda tävlingarna nu, har det kommit fram folk och frågat om det är DEN Wild Willy, och tyckt att det varit väldigt roligt att vi köpt honom.
Och här på internet har det hört av sig massor som berättat vilken underbar och trevlig häst Willy är och som har önskat oss lycka till.
Det är skillnad på Internet och i verkliga livet .Jag tror det är max 5 stycken som har sagt - vilken fin häst du köpt, vad roligt! Jag VET att jag har köpt en fin häst, och här i lilla Karlskoga har många s¨svårt att glädjas med andra. 
Hursom så älskar jag mina hästar, dyra som billiga. För mig är dom allt ! 
 
 
 

Fail!

Åh, jag tog så himla fina bilder på Willy och Faran i hagen idag. Dock hade jag HELT fel inställning på kameran, och kollade inte på bilderna när jag tagit dom. Solen var så skarp, och alla bilder är vita.. haha! 
 
Tog några få med helt okej inställning, men dom bästa är vita. Jaja, solsken är svårt att fota i. 
 
Här ser ni fail.. 
 

Maj

I Maj ligger det två meeting som jag har planerat in. Det första är 3-5 maj i Vansbro. Det är första omgången av Div1. Där rider jag Msvc2 som är inviduell och MsvB4 som är lagklassen.
Andra dagen rider jag MsvC1 och FEI lagt.programmet.
 
Sen 9-12 Maj har Borås ett fyrdagars meeting, och det är ju lite roligt eftersom Willy kommer ifrån just borås. Och tävlingen är på hans "hemmaarena!". Vore väldigt roligt att se om han känner igen sig. 
Där har jag ingen planering vilka klasser jag ska rida, det finns allt upp till Int.1B. 
Men blir nog några msvc och någon MsvB2 och B4. Jag förösker ju kvala till MsvA även om jag inte ska starta MsvA på bra länge så kan de vara skönt att ha kvalet gjort .
 
 
Så två roliga ganska stora meeting i Maj. Ska bli roligt att planera och packa. Älskar att åka på meeting! 
Förhoppningsvis får Willy inviga något väldigt stort och snyggt ;) 
 
 
 
En bild på min fina vita prins från ett meeting. Våran första start och första placering i MSV.
Usch vad jag saknar honom :( 

Söndag och sol!

Igår blev jag blixtinkallad på jobb, 10.45 ringde dom, och då låg jag i sängen fortfarande, 11 var jag på jobbet! 
Jobbade till 22, så det blev en väldigt lugn lördag. Jag älskar att jobba extra på gruppboenden eftersom det är rena motsattsen till mitt riktiga jobb på gymnasiet. Det är är mer "mysigt och trevligt". Skolmiljön är ju rätt rörig faktsikt. 
 
Tyvärr fick ju båda mina hästar vila igår då mamma inte orkade rida. Jag hade gärna fortsatt där jag slutade på Willy i fredags kväll. Han var som en Ferarri. Galoppen var HELT underbar! Jag kunde minska och länge hur mycket jag ville. Det kändes som han hade saknat sin matte när jag var borta. Han hade så mycket energi. 
Traven var ganska bra, dock trycker han upp nacken, släpper bettet och går i någon sorts passage/balans trav. Jagt måste bli mer aktiv och hitta på krumelurer med honom, så jag får ner nacken och han kommer till jobb. 
 
Idag tänkte jag att båda hästarna ska få ridas i snön. Det är så fint väder, och de finns nog lite snö att lunka omkring i. 
 
på återseende :) 
 
 
En dålig bild på min förra häst, som också hade namnet Fahrenheit :) Inte illa att ha två Fahrenheit samtidigt ;) 

Lång väntan

Jag är ju tävlings människa enda ut i fingerspetsarna. Jag tränar för att tävla, och jag är inte särskilt intresserad av att "mysa runt" i skogen fem dagar i veckan. Jag vill utvecklas och strävar alltid att komma längre. 
För mig är det viktigt att det finns mål att sträva efter, och tävlingarna ser jag som ett mål eller någonting att "nå" fram till. 
 
Nu är det långt till nästa tävling, 23 mars. Ca en månad. Men under denna månad ska jag slipa oss extra mycket, lägga ner lite extra tid på slutorna, och att få honom ännu mer mellan hand och skänkel. Vi ska ha som mål att slå 65%. Han ska bli kvickare, och rundare. Inte krypa upp i formen när det blir lite jobbigt. 
 
Så, det är lång väntan till nästa tävling, men det brukar gå fort. 
 
Jag till vänster utan häst :) Slarvade och inte knäppte hjälmen, syns så otroligt mycket! Dock var det endast mina föräldrar på läktaren typ 
 

Horze våren 2013

 
 Horze.se har en massa nyheter, och dom har verkligen tagit vara på detta med färg. Jag som älskar rosa skulle mer än gärna köpa massa saker. Tyvärr är ju mina hästar som bekant fuxar. Men det vita och svarta schabraket är det både bling och glitter. Det skulle båda mina pojkar vara fina i ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Home Sweet Home

Hemma ifrån skåne. Det känns tråkigt, jag skulle ha velat stannat tills söndag iallafall. 
Skåne bjöd på vårväder, och vi bodde precis vid havet. Solen värmde och det var snöfritt. 
Väl hemma i värmländska skogarna är det minusgrader och snö - ogilla! 
 
Hästarna har iallafall haft det bra när jag varit borta. Mamma har ridit Faran och Världens bästa hästskötare har ridit Willy. Mamma red dock ut med Willy i Torsdag, och han hade skött sig galant. Nu kan nog jag också rida ut snart. Jag längtar tills man kan galoppera så fort att tårarna rinner. Men först måste all is bort. 
 
Idag ska jag rida både Willy och Faran i ridhuset. Gissar att Willy har latat till sig lite. Han är en riktig filur när någon annan rider. Han kan t.ex. bryta av till skritt ifrån galopp, bara helt sådär spontant. Om han ens fattar galopp vill säga. Men han är lite svår när man inte känner honom, alltid super snäll men liiite lat. Sara har börjat hitta knapparna, så jag tror inte att det är några problem över huvudtaget. Hon är den enda som får sitta på honom, förutom mamma då. Det känns bra att ha Sara eftersom det händer att både mamma och jag är borta ibland. 
 
 
 
 

Skåneland

Godkväll. Min telefon tror att vi är i Danmark och har slagit över till danskt telenät, så stor koll Telia har! Skåne har idag bjudit på spöregn men jag har ju åkt tåg halva dagen och sedan suttit inne på någon föreläsning bara. Vid 18.30 bytte jag jobb outfiten (kavaj osv.) mot mjukiskläder, la mig på hotellrummet och sov. Gissa hur trött jag är nu då? Smart drag!

Fick ett roligt sms av min fina hästskötare förrut, stod typ: jääääävlar vilken häst du har ! Då blir man sådär varm i hjärtat igen. Han är så snäll och fin, och Sara är så snäll och hjälper mig nu när jag är borta.
Har ju ingen dator med mig då min bärbara är sämst och min stationära är ju, ja stationär. Och vet ni vad de värsta är? Jag saknar skilda världar nu när jag endast har tv på hotellet. Då är man beroende va?
Nu ska jag kolla på jockiboi som tydligen är på tv nu vid 23.

Sov så gott!

<3


06.20

Nu sitter jag på tåget ner till Skåne. Min största fråga är varför jag köpte en liten kaffe och inte en stor?

Kollade lite snabbt igenom filmerna från igår, och vilken skillnad på häst och ridning från klass 1 till klass 2.
Men det lustiga är att i första klassen kändes det ju så "hafsigt och slarvigt" men på filmen ser det väldigt lugnt och prydligt ut? Willy ser något lång ut, men han var ju lite trött.

Nu ska jag dricka upp kaffet och sen vila lite på tåget. Har sovit Max 8 timmar på två dygn, känns sådär.

På återseende!


Tävlingen

Jag får skriva om tävlingen på Torsdag, för imorgon åker jag till Skåne. Bilen går 05.15 och tåget 06.20, Tur man inte är allt för morgontrött. 
 
Här kommer några bilder från dagen iallafall : 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
Willy var SÅ trött på sista bilden. Han ville bara hem, mitt lilla ♥

Snabb update

Blir en snabb mobil bloggning ifrån bilen. Nu är vi påväg hem från tävlingen och ja..Bilden får tala för sig själv.

Hörs senare ikväll :)


Inte som alla andra..

 
Willy Gapar....
 
 
Alltså haha! Han kan gapa på kommando, vilket han gärna vill göra innan han får godis. 
Säger man "gapa" och klappar lite på mulen så gapar han, med eller utan bett. Haha! 
 
 

På väg...

Nu sitter vi i bilen, Willy står på transporten och tuggar sitt hö. Jag är laddad och har tränat in programmen så jag hoppas dom sitter där dom ska. 
Ge oss ett sista MsvB kval nu då! :D 
 
Hörs senare med resultat :D 
 
 
Willy är redo för natten, dock inte med de täcket, då blir det FÖR smutsigt ;) 

Vilken häst..

WoW vilken häst jag äger! Idag var han så sjukt underbart fin! Rider jag såhär imorgon på tävlingen kan de bara inte gå dåligt! Dock måste jag "ändra" min grundsits helt och hållet. Jag hamnar lätt lite i bakåtvikt, och då när jag tar en förhållning så skjuter jag ju på Willys bakben istället för att bara räta upp mig och sitta till. 
 
Galoppen var samlad och fin, red ökningar och kunde ta tillbaka honom fint. Idag RED jag med benen, och med sitsen. Jag tyckte jag inverkade på ett helt annat sätt än vanligt. Slutorna fungerar inte riktigt än, jag tror inte han förstår riktigt vad exakt jag vill. Detta måste filas lite på. Hinner ju inte fixas till tills imorgon men, vi får försöka så gott vi kan. Hans knä såg så mycket bättre ut och de enda man ser är spår av ett sår. 
 
Imorgon startar jag halv 11, vilket betyder att bilen rullar av stallplanen prick 06.30. Jag har smörjt allt, Willy är knoppad och förhoppningsvis sitter dom kvar imorgon också. Jag testade att göra Flyingeknoppar och dom gick mycket bättre idag. Red ju även på det nya bettet, och det var verkligen skillnad. Han skummade massor i munnen och inget skav. 
 
Nu laddar vi för imorgon. 
 
Önska oss lycka till :) 
 

Godkväll

Godkväll! Just nu sitter jag och är så sjukt mätt! Haha! Har ätit plankpizza med Therre, och nu sitter vi med varsin iPhone vid bordet och är otroligt sociala!

Båda hästarna gick i ridhuset, och idag tog Faran guldstjärnan. Så himla fin var han! Ville var stark och ovillig, dock har han ju endast promenerat i två dagar. Han kändes iallafall fräsch och svullnaden var mindre - skönt.

Nu ska jag fortsätta pilla på min iPhone o vara osocial. Imorgon rider jag vid 07.00 för jag börjar jobba 9.00 :)

På återseende.


Tävlingsplanering

Här är min och Willys tävlingsplanering för våren: 
 
  • 17/2 - Fagersta ridklubb - MsvC1 & MsvC2 


  • 23/3 - Gyttorps ridklubb - MsvC2 


  • 1/4 - Örebro Fältrittklubb - MsvC1 & MsvB2 (Hoppas!)


  • 7/4 - Valåsens ridklubb (Rids på våran anläggning) - MsvC1 


  • 21/4 - Karlskoga ridklubb(Våran anläggning) - Msvb & FEI inledande



Jag jobbar ju varannan helg, och försöker planera lite utefter de. Sedan fortsätter planeringen i Maj.
Första helgen i Maj är det meeting i Vansbro och första omgången av DIV 1. Roligt! 

Förälskad...

Jag kollar alltid in hästnet, varje dag. Även om jag inte ska ha någon ny just nu, så måste man hålla sig uppdaterad om vad som finns. När jag skulle köpa ny häst nyligen, så fanns det nästan inga hästar som gått mer än MsvA, och jag ville ju ha någon som kunde allt!  Nu hade jag tur att fina Willy fanns på annons, för ett bra pris och han kan allt. Det finns otroligt många unghästar, och bra "medelhästar" för nästan inga pengar alls. 
Det är verkligen köparens marknad nu. 
 
Såklart så förälskade jag mig i en häst, ett fuxsto (jag som inte vill ha någon fux!). Och så visar det sig att just detta sto finns på en blogg som jag läser ofta : http://ccdressagestyle.blogg.se/   
Jag älskar hästens uppsyn, hon ser klok ut! Om jag hade en box ledig skulle jag absolut ha åkt och kikat på henne. Men nu får jag hålla mig tillgodo med mina egna två fuxherrar ♥

Knoppar

Jag försökte ju mig på lite olika knoppar idag. Förr sydde jag alltid mina knoppar, men nu är jag för lat.
I helgen smörjde jag inte ens min sadel till tävlingen Fy skäms! 

Jag har alltid varit dålig på att knoppa och dålig på att fläta hårt. Therre bara skrek i stallet när hon såg mitt försök till en hård fläta. Hon skulle visa hur man gjorde, men ärligt så blev mina snyggare!  Haha! 
På jobbet ägnade jag mig en stund åt att titta på klipp när man gör flyingeknoppar, så detta tänkte jag ju testa idag. Det gick över förväntan faktiskt. Jag måste fläta hårdare bara. Testade även Holländska men nja, han har för kort man! 
 
Här är resultatet: 
 
Vilken otroligt dålig bild. Den fjärde uppifrån är Therres försök till Holländsk...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Eftersom W inte kan stå still så blev det ju inga bra bilder alls! Han ser ut att ha super smal hals.
 
 
 
 
En bonus bild för att han är så söt! 
 
 
 

Dessa täcken

Willy slaktar alla sina täcken. Han är totalt omöjlig! Fast jag tror han har bra hjälp utav sina kära vänner i hagen. 
Ett nytt täcke i veckan går åt, och nu pratar vi inte tunna regntäcken, utan tjocka vintertäcken med hals. 
 
Idag när jag kom till stallet möttes jag av detta : 
 
 
Personalen hade skrivit på tavlan att Willy fick gå in vid 12.30 för han hade trasslat in bakbenen och hela kroppen i sitt täcke, Haha, ska man skratta eller gråta? 
 
Imorgon möts personalen av detta meddelande: 
 
Han är omöjlig helt enkelt. Fast.. tänk vad mycket jag tycker om honom! 

Kval MsvB

För att få starta MsvB krävs det att du har ridit två stycken MsvC1 eller MsvC2 på minst 62%. 
Om du inte har kvalat än, så får du inte anmäla dig till någon MsvB klass. Där kommer mitt problem. Jag tror och hoppas vi kommer ta sista kvalet nu i helgen, och därmed få starta MsvB. Det finns en tävling i Örebro som jag tänkte åka på, tror den är 1a april, och den öppnar för anmälan på Fredag. Jag tänkte rida MsvB2 och MsvC1.
Eftersom det är sånt tryck på tävlingarna jämt så är ju chansen liten att det finns någon plats kvar i MsvB när jag kan anmäla, förhoppningsvis på söndag. Jag får helt enkelt anmäla till MsvC och hoppas att de finns plats kvar. Det är tråkigt att stå som reserv, eftersom man inte riktigt kan planera. 
 
Egentligen är det väl bra att man inte får anmäla innan man kvalat klart, men just nu tycker jag det bara ställer till problem. Helst hade jag ju velat sluppit kvalen, och börjat med MsvB. Jaja regler är ju till för att följas, och kvalreglerna finns ju där för en anledning. 
 
 
 

 
Gammal bild ifrån Min och Darinis första MsvB start, 64% om jag inte minns fel. 
Min prins, min bästa vän, mitt allt <3

Willys knä

Såhär ser Willys knä ut just nu...
 
 
Och ..
 
 
 
Lite konstig vinkel på sista bilden, men då ser man hur svullnade liksom står ut. 
Eftersom han inte ömmar, är inget varm(!) och är inte ens lite halt så är jag inte vidare orolig. Det är ju värre om hästen är halt men man hittar inget sår. Nu vet jag ju klart och tydligt vart felet sitter om han nu skulle bli oren. 
 
Hoppas att det är bättre imorgon iallafall. Ni ser även på det vita benet har han blod, detta är dock nytt för idag. 
 
Suck! Dessa hästar...

Torsdag

Godkväll! Hoppas eran dag har varit bra, med eller utan alla hjärtans dag mys! 
Min dag har bestått av vanligt jobbgöra, och avslutade jobbdagen med möte. Mötet skulle vara mellan 13-14 men var nog slut närmare 15.00. Jag hatar när det drar ut på tiden, får typ myror i byxorna. 
 
Jag skippade lunchen på jobbet, och tog endast lite kaffe, och de fick jag ångra minsann! När jag kom hem och skulle ta min sedvanliga macka, nä då var bröder dåligt! Tack för den! Så i min mage skvalpade en kopp kaffe endast! 
Tur att det fanns nygräddade vofflor i stallet - De gjorde min dag! 
 
Willy var ännu mer svullen i sitt knä idag, dock ohalt och oöm så det är ingen fara. Gick ett powerwalk pass med honom i ridhuset och han kanllade på som vanligt. Vi får se hur det ser ut imorgon. Än så länge är planen tävling på söndag, men då måste svullnade gå ner rejält mycket. Återstår att se. 
 
Passade även på att knoppa honom nu när jag inte kunde rida. Det var tid att "lära känna manen" så jag behövde öva lite. Gjorde flyinge knoppar och ett försök till Holländska knoppar. Men Willy har för kort man för att göra Holländska. Tog lite bilder under kvällen som jag strax återkommer med. 
 
Faran fick också ett Powerwalk pass i ridhuset. Planen är hoppbanan med honom imorgon om det inte är plusgrader, för han har inga snösulor. 
 
Nu ska jag lägga in bilder på datorn, 

<3

Glad alla hjärtans dag!

Min dag ska spenderas på jobbet, med lite möten och de gamla vanliga. Ikväll blir det trimning av båda hästarna och sen tänker jag ta helg!

Hoppas ni får en bra dag!
<3


Onsdag

Onsdag idag igen då. Veckorna går så himla fort tycker jag. Snart är det ju söndag och tävling igen. 
Jag startar ca.09.30  och det tar minst 2 timmar att åka till Fagersta. Planen är att lasta W, senast halv 6 och vara i Fagersta senast 8. Hur man nu kan leva med denna sport, att ägna all ledig tid åt tidiga mornar och sena kvällar är för mig en fråga. Men jag älskar det! 
 
Idag fick både Willy och Faran promeneras för hand, Faran med mig och Willy med Sara. Willy hade snyggt broddsår typ på framknät. Han ömmade inte och var inget halt, men ganska svullen och jag gissar att de blir värre imorgon. Tur att han rör sig mycket i hagen så det inte stelnar till. Hoppas bara det inte ställer till något i helgen. Givetvis åker jag inte om han är svullen! 
 
Herr känslig även har fått ett skav utan kandarbetten, precis i "vecken". Väldigt svårt ställe att ens göra någonting åt men jag har beställt ett nytt bett som jag hoppas kommer imorgon. 
 
 
 
 
Passade på att ta lite bilder på hästarna i ridhuset när jag hade båda två inne samtidigt. Det gick sådär måste jag säga. Ingen av dom kunde slita sig ifrån mig, utan bara gick efter. När dom väl stod stilla bredvid varandra skulle dom bara busa. Får göra ett nytt försök snart, kanske på lördag, i snön? 
Gissa varför bara Faran har träns? Haha! 

Dagens träning

Idag var det dax för Anis träning igen. Hade tod 21.45, men började vid 22. Willy kändes pigg i början och lite stel. Igår skrittades han för hand av min bästa hästskötare eftersom han tävlades i söndags. Jag började rida honom lång och låg, med mycket böjning och lite tempoväxlingar. När Anis kom slog han på autopiloten och körde sitt egna race. Jag måste bli kvickare i underskänklarna, och driva in i förhållningarna. Det låter lätt, men är så svårt! Känns som mina ben bara hänger rakt ner eller står rakt ut. Red endel ökningar längst långsidorna, och då måste jag bli kvickare, och tänka inom ramen. Han blir slingrig och lång istället för samlad och rak. Detta ska tränas på, kvick kvick och kvickare! 
 
Överlag så tyckte jag att träningen gick uselt, vi var på ruta ett. Anis däremot tyckte han var fin och delade inte alls min uppfattning. Nu red jag ju på träns, utan snokrem och med en vanlig nosgrimma, så det är inte konstigt att han blir lite stark. Nåja, nya tag imorgon! 
 
Faran red jag i ridhuset innan träningen, och han var riktigt trevlig. Han fick inget lugnande och han höll sig på mattan hela passet - tummen upp för det! 
 
Nu ska jag sova, klockan är 23.40 och jag har precis kommit hem. Svårt att varva ner när man precis tränat och gjort klart stallet. 
 
Imorgon är det kandar som gäller, och kvick inom ramen, inget annat! 
 
 

Internet Alltså...

Mitt internet vill verkligen inte vara med, konstigt!
 
Här kommer iallafall den utlovade filmen. Ikväll blir det träning 21.45! Återkommer efter det!
 
 

Ingen film

Alltså blogg.se fungerar inte från datorn.. Störande!

Så ingen uppdatering idag och ingen film heller! Otur!


Måndag

Måndag morgon höll jag på att skriva, men det är ju faktiskt lunch, och jag börjar inte förrens 13! Sitter på bussen påväg till jobbet nu iallafall. Har ju ca 1 timmes resväg så även om jag börjar 13 så behöver jag åka 11.30.

Idag ska W bara få promenera eftersom han tävlade igår, och ska träna imorgon. Men han måste få röra lite på sig, eftersom det var en bit att åka igår, så han inte blir stel.

Faran ska ut på hoppbanan i snön tror jag. Är så skönt att slippa ridhuset.

Imorgon är det som sagt träning, 21.30 rider jag, haha tur att man är nattmänniska iallafall och att jag har bra tider på mitt jobb!

Och på söndag är det tävling igen.
Nu har ju min tävlingssäsong dragit igång på riktigt = inte en lugn stund :D

Håller på att ladda upp filmen från igår, går sådär. Movie maker tyckte de var onödigt att stressa haha!
Borde vara klar när jag kommer hem.

På återseende!


Dåligt med bilder!

Willy kan inte stå still!


Debut

Tänkte bara säga att jag är otroligt nöjd! Jag red, willy skojade till det lite..men annars blev de väldigt bra!

63,83% och då med 2 , 4 och 5 på tre koff. Haha! Fick iaf 3 st 8or!

Mitt mål var ett msvB kval och de tog vi ju :)


Wonka o Faran

Idag fick mina grabbar skoja lite i snön!
Båda skötte sig super bra! Faran skuttade omkring när vi skulle gå hem, men willy bara stannade och lekte trygg farbror som vanligt ❤


Krigshjälten

Willy är Pain i hagen för dom andra stackars hästarna, och idag har han nog fått stå sitt kast..



Jag låter bilderna få tala..(notera att det är innetäcket dvs täcket under utetäcket)




Sjuk!

Är hemma idag ifrån jobbet med feber och allmänt krasslig. Jag blir så sällan snorig, så det är inte så lätt att bevisa hur man mår när man låter kärnfrisk haha! 
 
Dagen har spenderas i soffan tillsamans med mina två prinsessor! Skilda världar gör en aldrig besviken, och kaviar mackor gör en lite friskare! 
 
Min nya design är på ingång, dock har jag ju inga nya bilder på Willy till headern, så jag får ta lite andra bilder. 
 
på återseende! 

Mitt mål!

Hittade denna häftiga video på Facebook! 
 
Det är Isabell Werth som har lagt ut. 
 
Hur Coolt? 
 
 

Willy och Faran Update

Willy har agerat Duktig Farbror i helgen och igår. Dock är han ju lite ung för att kallas gammal, men han är ju så klok! 
 
Min hästskötare Sara har fått ridit, vilket uppskattas mycket! Både mamma och jag var ju borta både lördag och söndag, så det var verkligen skönt att slippa stressen att man måste upp till stallet efter två sjukt långa dagar! 
 
Igår fick Sara rida lektion på Willy, som tack för hjälpen. Hon är duktig, för även om Willy absolut inte är en svår häst, är hans takt och gång så stor att bara det blir svårt. 
 
Jag tror Sara var nöjd, och det var det viktigste! Jag är otroligt tacksam att jag har henne, och hon är den enda som får sitta på mina fina hästar! 
 
 
Jag själv red på Faran, och tyckte att han var lite märklig. Jag tror han blev liite för trött av sin "mirakel" kur. 
Nu är hans pulver slut, så får ringa och be om lite mer. Det är svårt att måtta upp de där, för lite ger ingen effekt och för mycket, så tappar han all energi. 2,5 skedar är nog lagom. 
 
Det var någon som frågade om det fanns en tanke bakom hans lugnande? 
Självklart finns det de! Tanken är att jag ska kunna rida honom denna period, istället för att ställa av honom som jag annars har gjort. Hans "jobbiga" perioder går över, och då behöver jag inte ge honom något lugnande alls! 
Det gick ju faktiskt att tävla honom en gång i höstas, och då självklart utan lugnande. 
 
Jag tycker, att om han mår bättre av detta i sina perioder, så är det inget fel. Däremot avstår jag ju ifrån det när han är i sin lugna form igen. Han är en mycket speciell häst, och att gå runt och vara spänd i ridhuset, istället för att jobba rätt och tycka det är riktigt trevligt, ser jag inget positivt i! 
 
 

Snyggt!

Hittade dessa stigbyglar hos  Chevalridsport !
 
Så himla snygga, men dock är priset väldigt högt. Ska kolla på dom i Gbg, så får jag avgöra om det är värt de! 
 
Jag skulle vilja ha dom i silver :
 
 
 
 
Vad tycks? 
 

Barbie

Fina CH S*vintermånens Florence Pink Lady


Hela helgen

Här har jag spenderat hela helgen och än är det inte slut! Igår hade jag med mig tre katter och idag en katt.

Min fina Barbie blev Champion och min Gobi tog sitt sista svenska cert. Idag är det vara Barbies tur. Hade med mig YoDa igår men hennes ögon blev irriterade så jag Absade henne idag (strök)


Fina willy

Willy bjöd på ett riktigt trevligt träningspass ! Tränade programdelar och mycket ökningar. Anis tyckte att de blir skillnad för varje gång - kul!

Mamma filmade lite, lägger upp dom imorgon. Nu sova! Imorgon kattutställning :D


RSS 2.0